Hrad Loket a občanské sdružení 456


18:00-19:00 BOHEMIAN GROOVE FACTORY LOKET /FUNKY ROCK
19:30-20:30BOO / CZECH REPUBLIC/ALTERNATIVA
21:00-22:30 ZIMA / RAKOVNÍK/ ALTERNATIVE- ELECTRONICA

11.LISTOPADU
SÁL
18:00
VSTUP ZDARMA!!!
BUS: LOKET-HORNÍ SLAVKOV 22:47
VLAK: LOKET-KARLOVY VARY 23:07
VLAK: LOKET-SOKOLOV 22:30




BOO


Jak jste zajisté zaregistrovali Česko-rakouská alternativní skupina Boo se po pětileté pauze znovu vrátila ke koncertování. Kapelu nyní tvoří Rakušan Christoph Pajer (zpěv, kytara, baskytara, housle), Josef Ostřanský (kytara, baskytara, zpěv) a René Basche (bicí, kytara, zpěv).

Skupina Boo vznikla před deseti lety, založili ji Josef Ostřanský, bubeník Pavel Koudelka, Christoph Pajer a violoncellistka Andrea Konstankiewiczová.

Jednalo se de facto o "all stars band": Ostřanský v minulosti hrál v řadě brněnských alternativních kapel, z nichž nejslavnější byl Dunaj a Rale, a E. Koudelka bubnoval ve skupině Petra Váši Z kopce a také v Dunaji; nyní je členem kapely Mňága a Žďorp. Konstankiewiczovou mohou lidé znát ze skupiny Rale či z dua Tara Fuki.

Kapela Boo ukončila činnost před pěti lety, kdy se členové skupiny rozhodli věnovat jiným aktivitám. Ostřanský pracoval pro Charitu Česká republika na pozici manažera a posléze vedoucího pobočky na severním Kavkaze v Ingušsku a Čečensku.

Pajer se přestěhoval z Vídně do Prahy, ale nadále hrál se skupinou Metamorphosis. Koudelka se stal bubeníkem Mňágy na plný úvazek a Andrea Konstankiewiczová se usídlila ve Francii, odkud se do Česka občas vrací pouze na sporadické české koncerty s Tara Fuki.

převzato :iDNES.cz

ZIMA


kapela zima je v současnosti na vrcholu. výkonnostním i uměleckém.

převážnou měrou se o to zasloužilo zatím poslední album 2134 (2007), které skupině otevřelo cestu k širokému spektru posluchačů.

zima na něm neslevila ze své tradiční hudební, textové a aranžérské náročnosti; finálnímu tvaru ovšem výrazně prospěl přístupnější zvukový design, který na úkor tvrdosti výrazu vyzdvihl dříve upozaďované melodické linky a celkovou instrumentální vzdušnost.

album 2134 se hned od svého vydání dobře prodává na koncertech a ve formátu mp3 je neustále hojně stahováno z homepage www.zima.in a profilů kapely na bandzone.cz a myspace.com.

aktuální deska - opět z autorské dílny zpěváka a kytaristy marka bradáče - se zároveň stala páteří nepřetržitého, více jak dvouletého koncertního turné. o jeho hladký chod se manažersky úspěšně stará kytarista kapely zdeněk kopřiva.

kromě sedmipísňového CD 2134, jehož název zároveň ukrývá numerickou hříčku s písmeny Z I M A, v koncertním repertoáru zima vydatně čerpá z předchozích alb elektro (2003), labil / labilive (2000), EP labil (1999) a debutu s jazykem v očích (1997).

výborné formě kapely výrazně napomohl návrat bubeníka davida pišvejce, který skupinu v roce 1992 s markem zakládal, a s baskytaristou honzou grünwaldem vytvořil perfektně sehranou rytmiku.

zážitek z živých vystoupení umocňuje i videoprojekce ke každé skladbě; o vizuální projev kapely pečuje klávesista a programátor vítek kučera.

zima zaujala nejen návštěvníky klubů a festivalů, ale také organizátory mnoha hudebních projektů. jen z účastí v roce 2009 lze zmínit prestižní soutěže RGM live space, future line paláce akropolis nebo rock café contest.


BOHEMIAN GROOVE FACTORY/Blues Rock Funky -Loket

Muzika je původní směsí stylů, Jazzu, Rocku a Funky. Kapela se transformovala v Lokti z pankrockových Bezejména vzniklých před 12 lety, přes funky Safety Matches a jazzrockové Anačelestřed do dnešní formy

mp3-Red Sun




14.11
VSTUP ZDARMA
NA SÁLE

ANYWAY


Nová deska Burden - recenze

Počátky pražsko-mělnické formace sahají do léta roku 1996, kdy spolu začali hrát Bohumil Krejza (zpěv a harmonika), Robert Taschner (bicí), Dan Vinař (kytara) a Petr Sládek (basa). Koncem roku 1999 mikrofon přebral bývalý frontman Clean Slate Jiří Nedvídek se svým charakteristickým ječákem. Po singlu vydaném vlastním nákladem, 7" splitku s L'Point (obě 2000) a účasti na kompilaci My Time Is Over (2001), kam přispěli svou frenetickou World's A Stage, Anyway vydali dlouhohrající debut Golf Club (2002). V suverénní produkci Ondřeje Ježka na něm Anyway konečně ve velkém zachytili svůj vysokooktanový mix hard coru, punku a obyčejného špinavého rock'n'rollu, opepřený zášlehy foukací harmoniky: pochvalná srovnání s Mudhoney, Fugazi, Dead Kennedys nebo zmíněnými Hüsker Dü byla nevyhnutelná. Song How z téhle desky se objevil ve filmu Smradi režiséra Zdeňka Tyce (2003). Vedle toho Anyway neúnavně koncertují, přičemž kromě České republiky projeli i velkou část Evropy včetně Velké Británie a hráli například s NoMeansNo, Sunshine, The World/Inferno Friendship Society, Atom and His Package, Burning Airlines, The Epoxies nebo Victims Family. Jejich intenzivní živé sety znějí, jako když vypruzené hyperaktivní dítě s móresy Elvise Presleyho dostane do rukou kladivo a hřebíky. V poslední době Anyway přispěli coverem Nation Of Ulysses na Dischord Records Tribute kompilaci u norimberských Millipede Records (2005), v létě se chystají nahrát další velkou desku opět s Ondřejem Ježkem. Do té doby je zkuste chytit naživo: jestli jednou chcete mít o čem vyprávět vnoučatům, tohle je vaše šance..kompletní diskografie:.alba:

Dead End - Silver Rocket / More Noise Less Music, 2006

Golf Club - Day After Records, 2002

sedmipalcové singly:

Mama/Space Game 7" - Anyway Recordings, 2000

Split 7" s L'Point - Silver Rocket Records, 2000

kompilace:

Tribute To Dischord Records - Millipede Records, 2005

Move Your Ass DVD video-zine vol.1, MYA 2004

Boardel/Report kompilace, 2003

Z-Z-Z The World kompilace - ZZZ Records, 2003

Svoboda zvířat Benefit V/A - Misanthrope Records, 2003

Zwei Kessel Buntes - Noiseworks Records, 2002

My Time Is Over - Samuel Records, 2001


FLY FLY FLY (ex LANDMINE SPRING!!!!!!!!!!!!!)




FRIDAY

... za uhelnými doly, pod vysokým komínem, blízko chemických závodů, v jedné, radši, nejmenovanné škole, zrodil se mladému chlapci (Filipovi) v hlavě nápad příbuzný těm americkým, kapela podobná stylu Blink-182, Alkaline Trio, Midtown ...

23 ŘÍJEN
20:00 / VSTUP 85KČ
SÁL



IMODIUM




V čekárně úplně první autobusové zastávky ve východočeském městečku Broumov směrem od vnitrozemí je černou barvou nastříkáno IMODIUM. Fanoušci tak už před pěti lety vzdali hold skupině, které vdechli život žáci tamní základní školy a která v těchto dnech, když už všichni tři dokončili školu střední, chystají další desku a singl.
Na tom, že budou IMODIUM, se domluvili na samotném konci roku 1999, na Silvestra. To jim bylo pouhých 14 let!!
Do kronik ale coby rok zrození vpisují ten následující, kdy si jich domácí diváci všimli na prestižním festivalu Broumovská kytara. Hráli ve čtyřech, neměli baskytaru, a kytaru, zpěv a bicí nakopávala různá chrastítka a bubínky. "Začali jsme totálně na Nirvaně, kterou jsme obdivovali a milovali. Později jsme objevovali další vlivy: Silverchair, Incubus, Foo Fighters a podobně. Pořád to vycházelo z grunge, ale bylo to modernější, novější," sumarizuje postupující hudební krůčky Thom.
Bylo třeba začít na sobě pracovat. Trvalo to rok a na zatím ještě stále pouze regionálních scénách se objevila skupina, ze které sršela energie, měla dobré posluchačské zázemí a chuť rozčeřit stojaté vody české klubové scény. Ohlasy na letním festivalu Rock for People 2001 pak ukázaly, že s Imodiem bude nutné do budoucna počítat.
Na podzim toho roku podepsali nahrávací smlouvu s Warner Music a v té chvíli vlastně začala práce na desce, která měla přinést do vyjadřovacího jazyka skupiny některá nova. Češtinu v textech a moderní zvuk jako přirozenost. Producentské taktovky se ujal Martin Volák (hrával v Debustrolu, nyní je v Harleji), za mixážní pult se posadil zkušený Stanislav Baroch. Další impulz přišel při vystoupení v Noci s Andělem společně s Vypsanou FiXou.
Imodium hráli na většině českých letních festivalů: na Noci plné hvězd, Trutnov Open Air, Sázavafestu, Rock for People, Řev Řevnice, Trnkobraní ve Vizovicích i jako support Avril Lavigne v O2 Areně a podobně. Pokaždé se jejich výkon setkal s velkým ohlasem diváků, což dokumentoval vysoký prodej nosičů, debutové desky i předcházejících demosnímků. Singl Smutnohra rotoval 2 měsíce v českých rádií (11. místo v žebříčku hratelnosti IFPI). Klip ke skladbě Koník ( Noc s andělem, Medúza (ČT1), TV Óčko).
Na jaře 2004 absolvovalo Imodium společné turné se skupinou Divokej Bill. Na jaře roku 2005 odjelo společné turné s Cocotte Minute a Post-it. Hrálo také s kapelami Vypsaná fixa, Ready Kirken, Horkýže slíže, Škwor, australskými Simoriah či finskými LoveX a dalšími.
Jako jediná kapela v čeké historii, uspořádá každý rok tzv. Bytové turné, kdy objiždí byty svých fanoušků a hraje pro ně, kdekoliv...

h.USA




Kapela vzniká kolem roku 1998, kdy Czert opouští formaci Prašivá stařena. Zakládá něco mezi Sonic youth, Bush. Hodně vazeb a sloky posazené na base o tu se stará další veterán a to Ivosh.

Přesný název neznám, ale po čase se těleso přejmenovává na Jamboujet a to je myslím tak rok 2000, velmi přelomové období pro oba grungemani, o buben se jim stará MR. Ládís. Kapela se velmi rychle vyhrává, seznamuje se z jihočeským publikem, prostě to šlape.

Rok 2002 Pan Bjelma nahrazuje MR. Ladíse a je to znát, Bjelmovo rychlé ruce a technika hry je někde úplně jinde, takto složená kapela natáčí debutové album s názvem h.USA. Album je kritikou vyneseno do nebes a kluci si začínají užívat rock and roll se vším všudy. Po nespočetných veselicích se Bjelmovo černé metalové srdce ozve a kapelu opouští ke své domovině a to Rites of Pain. Czert s Ivoshem však rozhazují sítě po jihočeské metropoli a zanedlouho už mají bubeníka.

Je jím Hanz, píše se rok 2004, kapela si ponechává název a začínají se dělat nové písničky. Po určité době a slabém zvuku na podiu přichází 2. kytarista Kosmi, je to poprvé oficiální, druhý kytarista kapely. Kapela natáčí druhé album a to v Praze. Na albu jsou zaznamenány velmi silné písničky jako třeba: Marry X Mass a Děvka. Album se však kapele po zvukové stránce moc nelíbí, a proto po brzké době natáčínové album - Mezi/minami. Po natočení se kapela loučí s Kosmim a nahrazuje ho Kráťa.

Rok 2006. Kapela se rozjíždí po České republice nabízet právě zmiňované album Mezi/minami. Má veliký úspěch na soutěži Múza 2006 Pod Lampu v Plzni, vyhrává druhé místo a s tím pobyt se vším všudy v Domažlicích ve studiu. Zde nahrávají 3 písně a to poprvé live a rozhodnou se ho přilepit jako bonus k albu Mezi/minami. Kapela zkouší s velikou nadějí svěřit své dítě vydavateli Cecek records s tím, že teďka už je to tady, už konečně výpověď v práci, na plastice se zapsat jako budoucí čekatel na transplantaci jater a jedem. A však tento havlíčkobrodský Cecek netekl a kapela se rozhodla s vydavatelstvím na dobro rozvázat pomyslnou smlouvu. A do budoucna si říct, že cecky už jedině dva.

V roce 2008 kapela šahá hluboko do kapes s nápadem natočit pořádnou desku. Vybírají si opět domažlické studio Franc Kavkaz. Po natočení dochází opět k revoluci. Na postu bubenika Hanze střídá Bjelma a do řad h.USA se připojuje také třetí kytarista Danhill. K definitivní tlakové vlně linoucí se z podia určené k zabíjení. V tomto složení kapela objíždí města po ČR.


SHOE CUT



Skupina SHOE CUT je trio ve složení: bicí, basa, kytara - zpěv. Občas zazní i příčná flétna. Zařazení do stylu je problém, hoši si pohrávají s jazzem, funky, reggae, hip hopem i dalšími styly, ale žádný z těchto stylů neovládají dokonale, tak by bylo poctivé napsat, že prostě zpívají písničky. To ale ve výběru stylů chybí. Všechny skupiny dnes hrají všemožně kombinované styly, střídají operu a hard core, ale písníčka se nějak vytratila. Přitom píseň a melodie jsou podle mě nesmrtelné. Kluci jsou prostě posedlí rytmem, melodií i harmonií a nic z toho nesmí v písni chybět. Již existuje jedno EP, přestože skupina existuje teprve krátce. Její členové však hudební minulost mají. Nazvěme je třeba pracovně Velkej Pája, Malej Pája a Ráďa. Velkej Pája dříve hrál ve skupině HOODY HYPE (follow your tears), později BUT A FLY. Ráďa hrál se staršími rockery ve skupině PEL MEL a také NECHTE HO LEŽET (která ještě existuje a hraje) a pochází z legendární jazzové rodiny Pelců, s Velkym Pájou se setkal v BUT A FLY, kde společně se ZEMÁKEM tvořili tvrdé jádro. Skupina se rozpadla z neznámých důvodů a oba dnešní členové měli několikaletou pauzu. Dnes se k tomu vrátili s velkou chutí a je to v tom cítit, dávají do hudby radost i žal, šílenství i legraci, kdyby nehráli, asi by skončili v blázinci. Malej Pája je ještě hodně mladej, právě odmaturoval a hrál dříve jenom s nějakejma punkerama, ale tam ho byla evidentně škoda, protože mu nejsou cizí ani jungleové rytmy, proto se jmenuje jedna písnička podle něj, "Jungleový Páya". Mládenci zkouší v Ležničce, což je velkoměsto mezi loukami a lesy, kde žijí tři stálí obyvatelé. Pak tam žijí také daňci, jeleni a telátka. Jsou to prostě romantici :-D

Blogger Template by Blogcrowds