14.KVĚTEN
SÁL 20:00
VSTUP ZDARMA

 

Uraggan Andrew & Reggae Orthodox/reggae / Ústí nad Labem

 




Bandzone

Facebook

 

Začalo to Ondrou SkaLakem (gt.), bez něj by nebylo nic. Je jasné, že on je hlava i pata kapely. Na Smržovce počátkem roku 2003, kam si vyjel s Do Shaschka!, stáčí díky Michalovi (Do Schaschka!) pracovní solo folk-reggae nahrávku svých věcí, které připravuje doma. Ta se dostává k Honzovi Kubíčkovi, který přesvědčí Bažiho (perc., zpěv, Do Shaschka! Orly w blotie Europy, El Frontal atd.), aby přesvědčil Ondru, aby s ním vystoupil. Ondra má z vrozené skromnosti vítr vystoupit sám, takže už spolu s Bažim oslovují Vojtu (keys) aka Mr. Silencia (fagot) v jedné osobě. Přípravy v MAHA Baru (dvě) vrcholí úvodním koncertem na Podletné 11/9/2003. Do hry vstupuje Pítrs (perc.), který spolu s Hafem z Mewy (drum) a Jardou Gabrielem (basa, Krucipüsk) mastí s klukama na Střižáku v ÚLu koncert druhý.
Sestava 2003:
Ondra (gt., zpěv), Baži (perc., zpěv), Vojta (keys), Pítrs (perc.) + hosté. Foto nedochováno.
Začátkem roku 2004 se koná koncert na chodbě v MAHA, kde se přidává i odtud stálá rytmická sekce j.o_d. (bg., Orly w blotie Europy) a RH+ (drums, Orly w blotie Europy). Rok 2004 je pak dále ve znamení stálého koncertování, včetně dvou vln zkoušení (Dog Bar a u Prcka v Brnné).
Sestava 2004:
Ondra (gt., zpěv), Baži (perc., zpěv), Vojta (keys), Pítrs (perc.), RH+ (drums), j.o_damian (bg.)
Náročnost stylu vybírá oběti i vyžaduje alternace atd. V roce 2005 za Vojtu alternuje Kíta (Orly w blotie Europy), dále nastálo přebírá Helča. Za RH+ na bicí alternuje Pája a Vojta Vizír (Tchikuna, Lidoví léčitelé). Pítrs to balí. Přichází a „odchází“ Milan (sax, ex-Chancers). Kytaru doplňuje Honza (Ilam) a the Urban Standa (Universal Android).
Sestava 2005:
Ondra (gt., zpěv), Baži (perc. zpěv), Vojta-Kíta-Helča (keys), Ráďa-Pája-Vojta V. (drums), Damian (bg.), Milan (sax), Honza-Standa (gt.)

Sestava 2006-2008:
  • Ondra a.k.a Andrew (vocal, lead guitar)
  • Baži (percussions, vocal)
  • Helča (keyboards)
  • Ráďa (drums)
  • Damian (bass guitar)

                            BUG'n'DUB









Kapela Bug'n'Dub (čti: bak en dap) vznikla začátkem prázdnin roku 2007 po rozpadu Lion Taxi. Tvoří ji pět muzikantů s převážně jazzovými kořeny. Základním stylem jejich hudby je vysoce energické progresivní reggae, které se mísí s prvky dubu, latino, funku nebo d'n'b.

Bandzone

Facebook

 

Kapela hraje ve složení tří až čtyř členů. Jsou jimi Kinďa (kytara, zpěv), Svoboďák (kontrabas), Výzek (bicí) a většinou Míša Fejt (klarinet). Vystupujeme na klubové scéně, festivalech, ale i na narozeninových akcích, či benefičních koncertech. Rádi Vás uvidíme na nějakém koncertě, pobavíme se, pokecéme, popijeme, pokouříme ... Jaman

23.DUBEN
SÁL 20:00
VSTUP ZDARMA facebook hrad Loket

PLEASE THE TREES


Byl jednou jeden písničkář solitér. Byla jednou jedna kapela bez zpěváka. Oběma něco chybělo. Tak nějak vznikli Please The Trees, jedna z nejnadějnějších indie kapel, která se v poslední době u nás objevila.
foto: Beth Orten
Tak teď buďme přesní: byl jednou jeden Václav Havelka, kterého už mnozí znají pod jménem selFbrush. Lyrik, písničkář, kytarista, svérázný vousáč, který už vydal dvě desky a odjel turné třeba s Priessnitz. A pak kapela z vyhlášené táborské scény Some Other Place, ambientní melancholici a experimentátoři, kteří zásadně vystupovali jen jako instrumentální těleso.
"Poprvé jsme se potkali před lety na festivalu Mezi ploty. I když mi fungování v kapele vůbec nechybělo a na hledání spoluhráčů jsem tehdy úplně rezignoval, hudebně i duchovně mi cestu zkřížili naprosto spříznění kluci, se kterými mi to nedalo si něco nevyzkoušet," říká Václav Havelka s tím, že největší problém však byl "začít dojíždět do Tábora".
Oba přístupy do sebe skvěle zapadly. Havelkův smysl pro melodie a silné texty se potkal se silnou náladou Some Other Place (i když po personálních změnách přibyli i členové dalších táborských kapel Ladies Swim a Waave) a bylo hotovo.
Lyrický Havelka sice hudbu Please The Trees popisuje jako "mlžení", "splynutí" nebo "hudbu pro stromy, řeky, hory a louky", ale nenechte se zmást: jsou to klasické písničky s klenutými refrény a hlavně silnou atmosférou, kterou dotváří klávesy a echované kytary à la U2.
Po vystoupení na několika festivalech a hlavně předskakování na celém turné Tata Bojs teď přichází na řadu regulérní deska, kterou si vzal na starost Amák, baskytarista Sunshine. "Nahrávali jsme ji živě během dvou celonočních session v improvizovaném studiu," říká Havelka a dodává: "Myslíme to s ní vážně. Please The Trees je svébytné těleso, regulérní kapela, se kterou plánujeme budoucnost." A když si tu desku poslechnete (nebo aspoň songy na Myspace), uznáte, že budoucnost může být zářná.  kultura.idnes.cz

POZOR!! NA TÝHLE ADRESE SE DÁ KOUKNOUT NA CELEJ KONCERT – ZÁZNAM Radio Wave Live Sessions




facebook




ORCHESTRA - Alternativa -Sušice




facebook


 recenze
leden 2004 / Vzniká - ani nevíme jak - kapela Orchestra...
duben-srpen 2004 / S jednou složenou písní nevíme, jak dál...
leden-únor 2005 / V provizorních podmínkách natáčíme demo obsahující 6 písní...
květen 2005 / Odehráli jsme náš první koncert v klatovském klubu Metro...
únor 2006 / Petr Korál prohlašuje naši nahrávku demem měsíce a dává jí 9 z 10...
červen 2006 / Vítězíme v prestižní plzeňské soutěži Múza...
říjen 2006 / Naše demo se stává nejlépe hodnocenou nahrávkou redaktory časopisu Spark...
prosinec 2006 / Velice těsně končíme na druhém místě v pražské soutěži Malá Alternativa...
duben 2007 / V plzeňském ExAviku natáčíme materiál na debutovou desku...
listopad 2007 / Píseň Seven Minutes vychází na cd Fresh Energy - příloha RockReportu...
leden 2008 / Probíhá mix a mastering nového materiálu pod taktovkou Romana Holého...
únor-březen 2008 / Mini-turné s kapelou Autopilote (Idotour 2008)...
květen 2008 / Vychází debutová deska s názvem Beauty in Detail...
říjen 2008 / Jednáme s promotérskou a bookingovou agenturou D-Smack-U Promotion...
únor 2009 / Začínáme připravovat materiál na novou desku...
duben 2009 / Pracujeme na písni do arménského filmu George Meloyana...
květen 2009 / Mini-turné s kapelou Bez peří po českých městech...


BOHEMIAN GROOVE FACTORY

Muzika je původní směsí stylů, Jazzu, Rocku a Funky. Kapela se transformovala v Lokti z pankrockových Bezejména vzniklých před 12 lety, přes funky Safety Matches a jazzrockové Anačelestřed do dnešní formy v nové sestavě!

16.DUBEN
SÁL 19:30
VSTUP 60KČ

       Lukáš Pilnaj / Didgeridoo


 


Bandzone 

 


Didgeridoo - Yedaki - dechový nástroj australských domorodců hraný ve šťavnatých rytmech a skladbách



Jan a Hana Marešovi






















 Při hraní na tibetské mísy, gongy a další nástroje, je možno si na zvuk sáhnout a v těle cítit jeho vibrace . Proč se tomu tak děje? Z fyziky je známo, že zvuk se v kapalinách šíří daleko rychleji než ve vzduchu. Vibrace se v lidském těle říší velmi rychle, jelikož je naše tělo složeno téměř z 80% z vody. Tohoto principu se právě využívá při léčení zvukovými vibracemi, při zvukově vibračních masážích, při zvukových koupelích nebo sprchách. Dále je tento princip využívám i při různých terapiích, především při muzikoterapii. Hudba tak může být brána jako základ pro léčení těla i duše. Tyto myšlenky jsou v západní kultuře velmi staré. Jedná se vlastně o jednu z nejstarších holistických metod léčení.






 

Blogger Template by Blogcrowds