4.ZÁŘÍ
NÁDVOŘÍ 19:30
VSTUP 100KČ

FEHER FEKETE KEREK


BANDZONE
FACEBOOK


Feher fekete kerek,

maďarsky bíločerné kolo. Jako jin a jang ve východní kultuře, zlo a dobro se otáčí po přímé ose a jen tím může být vyrovnané. Naše těleso hlásá stop rasismu a nesnášenlivosti mezi lidmi. Negace odbouráváme prostřednictvím taneční hudby, na kterou se tancem dobře zpotí každý alespoň trošku dobrý člověk...

Styl hudebního přednesu se nedá specifikovat blíže, abychom nenudily posluchače a zároveň tanečníky jednou linkou, promícháváme ve výstupu reggae, ska, balkáno, latino, čardáš a punk. Výstup podporujeme tanečními kracemi východní Arménské školy.


GRANDE TETE /  ska-world music / Mariánské Lázně 

 

BANDZONE

FACEBOOK

Vznik kapely GRANDE TETE se datuje na den 28.2. 2009. A proč právě Grande Tete?  Prostě to hezky zní a je v tom i špetka humoru a nadsázky.
Styl který hrajeme, by se dal s trochou ironie nazvat „dechrock“
Během krátké doby existence jsme již vystoupili v Plzni na festivalu studentských kapel Kapeláž 2009, kde náš výkon byl obecenstvem kladně přijat. Po tomto koncertě přišla pozvánka do rádia. Na tento popud se kapela odebrala do nahrávacího studia, kde se zvěčnila ve třech skladbách.
Spektrum muziky kterou posloucháme je široké, jak se říká od Vlacha po Bacha.
V naší muzice se prolíná více hudebních stylů. Punk, rock,  ska, latina atd.
Všichni  členové krom kytaristky Káti působili v Kokrhellbandu. 
Nesmíme zapomenout na naší  „kapelmamá“ Janu Sahánkovou, která s námi úzce spolupracuje a je autorkou několika skladeb a také se podílela na jejich nahrávání.
 Grande Tete považují za úspěch, že vzhledem ke své  krátké existenci se dostali na prestižní festival Basinfirefest ve Spáleném Poříčí.
  • Dne 4.7.2009 jsme učinkovali na Basinefirefestu ve Spáleném Poříčí. Od začátku do konce naší produkce pršelo. Poprvé s náma vystoupila naše "kapelmamá" Janča. Premiéru si odbyla píseň Bratr Sokol.
  • Dne 10.7.2009 proběhlo naše vystoupení v klubu Panteon v Konstantinových Lázních, kde jsme si zahráli společně s kapelami Pucgrund, Genetická chyba a Plektrum. Příjemná atmosféra útulného klubu, nikomu z nás se nechtělo domů. První ze 3 letních koncertů, na kterém s námi pěvila šikovná zpěvačka Terka, která důstojně zastoupila naší stálou zpěvačku Hanču.
  • 22.9.2009 vystoupení v plzeňském klubu Anděl, polečně s kapelou Paheyl. Skvělá atmosféra a podpora fanoušků. Premiéru zde měly dvě písně s názvy Kocour v botách a Veselý kalíšek.

Současná sestava Grande Tete :


Hanča Piskáčková – zpěv, flétna

Karolína Chvalová – akordeon, klávesy

Káťa Kubíčková – kytara
Radek Hlaváček – bicí
Standa Horna – baskytara
Marek Drahokoupil – baskřídlovka, pozoun
Vladimír Ležatka – tenorsaxofon

Zdeněk Nový – trubka

Ajťák:
Eduard Štůla -- manažer, webmaster a dvorní fotograf

 

 

0 Comments:

Post a Comment



Blogger Template by Blogcrowds