19.11  VSTUP ZDARMA
NA SÁLE   19:30



 PETR GARDNER BAND

 
 Karlovarští populárové Pestalozzi v posledních měsících hibernují, čehož využívá jejich frontman Petr Gardner a přichází se sólovou deskou.

Tedy sólovou... většinu písniček z Hejna vran budete znát z repertoáru domovské kapely, ovšem v jiných aranžích a s odlišným zvukem (není to nic proti ničemu... Gardner je autorem všech skladeb zde zastoupených). Principál sám desku charakterizuje jako výběr melancholických písní, což sedí dokonale, neb melancholie a intimno ztemňují náladu alba jak hejno černých ptáků zimní oblohu. Leč depresí se nebojte. Zde se jedná spíše o ztišené rozjímání než hlubokou propast beznaděje. Podobně to v posledních letech má třeba Richard Müller... chcete-li alespoň jedno jméno (viz Máme to za sebou).

Gardner se při nahrávání rozmáchl doširoka a přizval si do studia to nejlepší, co lze v regionu mít. Skvělého bubeníka Aliho Siladiho například, nebo basmistry Béďu Pacelta a Sergeje Kolesnika, jazzového střelce Milana Krajíce (Mistrovo ságo udělalo reggae Magdalénka či Já si tě stejně najdu) a jeho kolegu od piana Frantu Nedvěda (slyšte jazzy sólo v úvodní Mokrý voči a i břinkání v Rozcestí se vám zavrtá hluboko do mozku). Byly přítomny i dámy... Kateřina Bodláková září v duetu Ví Bůh a napříč albem o sobě dává vědět boogerovská vokalistka Dáša Jelínková. Přičtěte výtečný zvuk, texty jež stojí za zapamatování a vyjde vám příjemná poprocková deska pro víc než jeden poslech, pro víc než jeden večer.

Jen houšť!







BANDZONE
FACEBOOK

Naše kapelka se zrodila na západě Čech okolo města Mariánské Lázně. V roce 2002 nás napadlo oživit klavír v jedné hospůdce nedaleko Mar. Lázní. A tak se zformovalo původní kvarteto muzikantů. Po odchodu kytaristy jsme byli nuceni ulovit nového, který s námi hraje v současné sestavě. Postupem času vítáme nového klavíristu a půvabnou zpěvačku. Od této chvíle kapela dostává zcela jiný rozměr a posouvá se cestou dopředu.

Daniel Suchý - zpěv, foukací harmonika, sax,flérna, ruchy a zvuky
Jan Smolík - zpěv, elektrická kytara
Dáša Jelínková - zpěv
Josef Traksl - piano
Sergej Kolesnik - kontrabas
David Košťál - bicí nástroje a perkuse
Lucie Věříšová - zpěv



Andreas Ernstberger

 
Andreas Ernstberger
geboren am 29.05.1967 in Plauen,
deutscher Rockmusiker (Sänger,
Bassist, Songschreiber, Producer) und
Fotograf.
Begann 1980 in der Gruppe „Atlantis“ - seit 2005 Solokarriere.


MYSPACE

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ 456 VE SPOLUPRÁCI S HRADEM LOKET POŘÁDÁ:


                      VÍTÁNÍ ZIMY

11.11 VSTUP DOBROVOLNÝ -NA SÁLE 19:00
 

FruFru




BANDZONE

FACEBOOK

"Neokoukaná" hudba FruFru putuje napříč žánry. Ve spojení s nevšedními texty nabízí prožitek výjimečného setkání.
FruFru vznikli v roce 2000 v Třebíči jako příležitostné seskupení k improvizacím na vernisážích...
V únoru 2003 vydali debutové CD Hmotný svět s texty Honzy Volfa, Allena Ginsberga, Georga Trakla, Václava Bartoše a kmene Evenků… Písně byly až po konečné aranže dokončovány společně ve zkušebně uprostřed lesů, na samotě Ostrý. V rámci prezentace se FruFru objevili v pořadech ČT, Óčka, Musicbox TV a na soukromých a státních rozhlasových stanicích. Časopis Report vydal jednu píseň na CD kompilaci Soundczech.
V prosinci 2005 kapela vydala své druhé album Nevěř tichu u Indies records, za které byla nominována na žánrovou cenu akademie populární hudby Anděl 2005. Točilo se v Sonu a v klidu domácího studia. Texty si psal opět Václav Bartoš, další poskytli Ditmar Chmelař, Kryštof Ewanče a anonymové ze 16. století. CD se dostalo do distribuce v Polsku a na zahraniční internetové servery. Může se pochlubit spoustou pochvalných recenzí. Byl natočen klip k písni "Minulost patří robotům".
Během své krátké kariéry se FruFru představili na stovkách pódií – v ČR, na Slovensku, v Polsku, Německu, Slovinsku, Maďarsku, Chorvatsku a Francii. Z festivalů to byly například Rock for People, Trutnov, Planet Roxy, Králíky, Boskovice, Zámostí, Mezi Ploty, Prázdniny v Telči, Febiofest, Globalbeat, Klikkfest N. Zámky, Szighet Budapest, Bardentreffen Nürnberg, Angermünde, East goes West Leer, World & Ethno Levice a další ...



  • Sestava:
  • Václav Bartoš - zpěv, steeldrumy
  • Adam Jikra - kytara, baskytara, zpěv
  • Vladimír - baskytara, kytara, zpěv
  • Nelid - bicí
  • Diskografie:
  • 2006 - videoklip Minulost patří robotům
  • 2005 – Rock & Pop 12/2005: Možnosti Indies records 2005 – sampler (Běloši)
  • 2005 – Druhé řadové album Nevěř tichu (Indies records, 35:35)
  • 2004 – Report 9/2004: CD kompilace Soundczech (Pravda o Elvisovi)
  • 2003 - Oficiální debutové album Hmotný svět (Leviathan Rcds, 70:42)
  • 2003 - Videoklipy Ó živote a Stačí jen mysl nastavit
  • 2002 - Demo ze živého koncertu v Třebíči, snímané 7 kamerami (obsahovalo videostopu pro PC)
  • 2000 - První demosnímek v třebíčském studiu Skála



Joe Blow

 



Skupina Joe Blow vznikla koncem 90. let v Plzni a hraje především acid jazz. V roce 2001 excelovala v populární soutěži Jim Beam Music. Poté se však její členové vydali různými směry. Původní zakladatel, trombonista Jan Kaňka, Joe Blow vzkřísil v roce 2007 na podzim, když kolem sebe vytvořil novou partu vynikajících muzikantů, kteří hráli v profesionálních tělesech nejrůznějších žánrů. Jedním z nich je například zpěvák a skladatel Dalibor Kaplan, který byl frontmanem někdejší skupiny Enkláva. Dalibor také mimo jiné v utajení nazpíval téměř celé první album kapely Lunetic. Skupina v květnu 2008 natočila videoklip k prvnímu singlu I‘ll Go My Way.

BANDZONE
VIDEO


IV.Jakost

 


 

Kapela vzniká v roce 2007 kdy se v prvním patře jednoho Slavkovského rodiného domku začínají scházet tři ladem ležící kytarysti a s pomocí samplovaných bicích začínají oživovat zapomenuté skladby původní IV.Jakosti (z původních členů jsou dnes v kapele Martin "Guma" Plachý a Karel Švejnoha). V témže roce kapela odehrává svůj první koncert na kterém hostují i další dva původní členové Martin Doležal (bass) a Jan Roh (Bicí) (oba dnes členy Zajíc company). V roce 2008 do kapely nastupuje na post baskytarysty Dalibor Kaplan a za bicí usedá Tomáš Zavadil kterého po dvou letech střídá Vojta Švejnoha. V této sestavě působí kapela dodnes a začíná opět tvořit nové skladby a k tomu jí dopomáhej slivovice ámen. (K) 

Blogger Template by Blogcrowds