17.ČERVNA  VSTUP ZDARMA
NA SÁLE   19:30









Silent Stream Of Godless Elegy - ethno-doom / Ostrava





http://bandzone.cz/silentstreamofgodlesselegy
http://www.ssoge.com/
http://www.facebook.com/ssoge

Doslova raketový vzestup mezi českou metalovou elitu se povedl moravské skupině SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY. Již po vydání debutu IRON v roce 1996 začínali pozorní posluchači i hudební kritici „cítit, že něco je ve vzduchu“. Třaskavé očekávání explodovalo o dva roky později, kdy „Silenti“ vyrukovali s druhou řadovkou BEHIND THE SHADOWS. Právě tohle album bylo oním katapultačním stimulem zmíněným již v úvodu. Vysoký standard svých kvalit skupina potvrdila i albem THEMES v roce 2000, za které obdržela žánrovou cenu Akademie populární hudby „Anděl“.

Rok poté se skupina personálně zcela obměnila a v nové sestavě spojila své síly s moravským worldmuzikantem Tomášem Kočkem. Po třech letech spolupráce, vzájemného přibližování skladebných technik a názorů na muziku spatřilo na konci roku 2004 světlo světa album RELIC DANCES. Tomáš Kočko, v roli producenta, přizval k realizaci této hudební delikatesy i jednu z předních moravských cimbálových muzik CM Radošov. Výsledkem je pak album nabité metalovou energií a tlakem, výraznou moravskou melodikou a překvapivými souvislostmi mezi „doommetalovým“ smutkem a smutkem moravských lidových balad. Album, inspirované nejstaršími vrstvami moravské lidové písně, která svou syrovostí a drsnou poetikou přímo vybízí ke spojení tvrdé hudby s barvami tradiční muziky, obsahuje osm písní, jejichž délka je pokorným přitakáním tradiční formě lidové balady. Výsledný tvar lze pak směle označit jako ethno-metal. Album RELIC DANCES bylo oceněno Akademií populární hudby jako nejlepší tuzemské hard'n'heavy album roku 2004 a stejné ocenění získalo i v antianketě českých tvrděrockových publicistů BŘITVA 2004.

Za patnáct let své existence odehráli SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY stovky koncertů a festivalů, předskakovali žánrovým veličinám ANATHEMA, THE GATHERING, SKYCLAD, KORPIKLAANI a CRADLE OF FILTH a představili se také fanouškům v Holandsku, Belgii, Německu, Švýcarsku, Rakousku, Polsku a Maďarsku.

0 Comments:

Post a Comment



Blogger Template by Blogcrowds