7.ZÁŘÍ
Začátek 19:30
Při nepřízni počasí na rytířském sále
vstup 80kč



       DEVEROVA CHYBA



Největší pankáči, který ale nehrajou punk. Chytrej dialog i zběsilý štěkání dvou baskytar a tisíce párů bubenickejch chapadel. Rytmický hádanky v labyrintu spodních tónů, kam se dá sešplhat jen po pořádně dlouhým provaze. Není moc kapel, který dovedou z krokolomný muziky vysoustružit ostrý bruslařský nože pro divokou jízdu, ale Deverova chyba je bezpochyby jedna z nich. Bratři v pražcích, klíčníci Free Dim Festu, konstruktéři všech nejlepších mejdanů a strážci velkýho srdce...
silver-rocket

Mp3 k poslechu-Pod ledem/ Proplouvám ženským pavoukem



                         DEVEROVA CHYBA myspace

Recenze na jejich poslední -neskutečnou desku na freemusic




                                C



Zvukový labyrinty z blyštivýho skla, v kterým se lámou všechny barvy. Katakomby rytmů pod pulsujícím náměstím světa. C vás dokonale zhypnotizujou, aniž by se vám museli dívat do očí. Hlas je zbytečnej, tahle kapela se dorozumívá na jiný vlnový dýlce. Ale když už se vám povede pirátskou stanici z Tábora naladit, sladký bzučení ze vzdálenejch míst se pak stane krásnou ozvěnou vaší hlavy. Postpsychedelický kyselinový malby primitivního společenství, oslavujícího pomatenej Woodstock jedenadvacátýho století.
silver-rocket



                         Mp3 k poslechu-Daydreams / / Underlove
 
                                                         C -myspace

                   Recenze na jejich poslední - desku na freemusic





          Anyway




Počátky pražsko-mělnické formace sahají do léta roku 1996, kdy spolu začali hrát Bohumil Krejza (zpěv a harmonika), Robert Taschner (bicí), Dan Vinař (kytara) a Petr Sládek (basa). Koncem roku 1999 mikrofon přebral bývalý frontman Clean Slate Jiří Nedvídek se svým charakteristickým ječákem. Po singlu vydaném vlastním nákladem, 7" splitku s L'Point (obě 2000) a účasti na kompilaci My Time Is Over (2001), kam přispěli svou frenetickou World's A Stage, Anyway vydali dlouhohrající debut Golf Club (2002). V suverénní produkci Ondřeje Ježka na něm Anyway konečně ve velkém zachytili svůj vysokooktanový mix hard coru, punku a obyčejného špinavého rock'n'rollu, opepřený zášlehy foukací harmoniky: pochvalná srovnání s Mudhoney, Fugazi, Dead Kennedys nebo zmíněnými Hüsker Dü byla nevyhnutelná. Song How z téhle desky se objevil ve filmu Smradi režiséra Zdeňka Tyce (2003). Vedle toho Anyway neúnavně koncertují, přičemž kromě České republiky projeli i velkou část Evropy včetně Velké Británie a hráli například s NoMeansNo, Sunshine, The World/Inferno Friendship Society, Atom and His Package, Burning Airlines, The Epoxies nebo Victims Family. Jejich intenzivní živé sety znějí, jako když vypruzené hyperaktivní dítě s móresy Elvise Presleyho dostane do rukou kladivo a hřebíky. V poslední době Anyway přispěli coverem Nation Of Ulysses na Dischord Records Tribute kompilaci u norimberských Millipede Records (2005), v létě se chystají nahrát další velkou desku opět s Ondřejem Ježkem. Do té doby je zkuste chytit naživo: jestli jednou chcete mít o čem vyprávět vnoučatům, tohle je vaše šance.





                             Skladby k poslechu

Recenze desky -Golf Club na freemusic
Recenze desky -Dead End na freemusic


                               video e-card




                      Mossambic




Západočeští Mossambic si ke svému vzniku připisují rok 2003, kdy po rozpadu kapely Goodfoul si cestu k sobě opět našli kytarista Zdeněk Rechtorík a bubeník Martin Buchtel. Po půlroce zkoušení a příprav nového materiálu, tehdy ještě pro bezejmenné hudební těleso, přibírají pod svá křídla baskytaristu Honzu Dubna. Ten právě ukončil své účinkování v posledním pokusu o vzkříšení staronových Goodfoul. Kapela zkouší nové skladby a zároveň hledá zpěváka.
Na budoucí Mossambic se usměje štěstí až začátkem roku 2005, kdy se jim zalíbí vokální projev zpěváka ze Zajíc Company.Koncem roku 2005 kapela nahrává ve studiu AVIK své první demo (4 skladby) a začíná úspěšně koncertovat.

Začátkem roku 2007 dochází k personálním změnám,kapelu opouští Dooby a Eda. Na místo baskytaristy byl přibrán Petr Vršeský,který se spolu se Zdeňkem ujímá zpěvů.

Mossambic se snaží prezentovat vlastní styl "mosscore", kterým se chtějí pochlubit na zdejší tuzemské hudební scéně.

Zdeněk Rechtorík - kytara
Martin Buchtel - bicí
Petr Vršecký - bas. kytara ,zpěv

                                  Skladby k poslechu

 


Blogger Template by Blogcrowds