19.BŘEZNA
SÁL 20:00
VSTUP ZDARMA


PRVNÍ HOŘE       /   PRAHA
 
                   Futuristický rock jazz punk
 




RECENZE NA POSLEDNÍ DESKU
BANDZONE
FACEBOOK


 
1998 - První hoře vzniklo v Jičíně na troskách místních punkových kapel. Věk členů skupiny se pohyboval okolo 16 let.
2003 - Skupina natáčí a vlastním nákladem vydává debutové album Na úpatí.
2006 - Druhé album Commedia dell´arte vychází u známého pražského labelu Black Point music. Kapela se "stěhuje" do Prahy a ustaluje se ve složení kytara, zpěv, akordeon, bicí, basa, klávesy a elektronické samply. Pracuje na specifické podobě živých vystoupení, která jsou vyhlášená překypující energií, pohybem a divadelními prvky v čele s postavou smutného mima - akordeonisty.
2007 - První hoře vystupuje na četných letních festivalech i po klubech, získává své stálé publikum, oceňující netradiční a energický přístup k hudbě.
2008 - Třetí deska Lamento vychází na podzim znovu u labelu Black Point. Nahrávka sklízí až neuvěřitelně dobrou odezvu ve všech možných médiích, mnohokrát je označena za desku roku.
2009 - Lamento získává cenu Anděl za nejlepší rockovou desku roku 2008 a třetí místo ve známé nezávislé anketě Břitva. První hoře vystupuje v pořadech Hitoár na iDNES TV a Madhouse na TV Óčko, do médií se dostává klip "Naruby". Množí se rozhovory s kapelou (např. tištěný i internetový Houser, Abyss, Rock and Pop 5/2009...). V létě přechází První hoře pod křídla známé hudební agentury AMP (mj. Visací zámek, Marian Varga, Psí vojáci, UJD...)



BLAHOBEAT




 


IV.JAKOST

bandzone

Blogger Template by Blogcrowds