SAN DAL-Plzeň
PAPAYA DAYS-Děčín
BUG & DUB-Praha


21.ZÁŘÍ
Začátek 20:00
Při nepřízni počasí na rytířském sále
vstup 100kč


    SAN DAL/Plzeň


50250 

50668

52318 

Sedmičlenná plzeňská kapela, hrajeme něco ve stylu reggae (nejblíže asi roots rock), postupně si klestíme cestu k více dubovým věcem. Složení se zatím ustálilo na těchto lidech:
  • Marta Bauerová - zpěv, altsaxofon
  • Karel Pánek - zpěv, trubka
  • Lukáš Majer - altsaxofon
  • Vojta Filipovský - klávesy
  • Dan Jaroš - basa
  • Radek Mašek - bicí
  • Jiří Vonka - el.kytara, zpěv

52320

52322

52323 

Mp3 na poslech
více info



 

PAPAYA DAYS/Děčín

papa

 




Děčínská skupina, která si své ambice dokázala shrnout do jednoduchého hesla – positive music vibration – a tím se chce především řídit. Svým posluchačům nabízí hudbu zrozenou v karibských rytmech reggae a ska, ale nebrání se ani inspiraci z jiných koutů hudebního světa. Stejně vysoké nároky jako na hudební část své produkce klade i na texty. Nezabývají se jen láskou či mezilidskými vztahy, ale míří i do oblasti společenských problému jako jsou rasismus či xenofobie. Přesto nezapomíná – vždy pozitivně.
Kapela vznikla v roce 2003. teprve v závěru tohoto roku se ustálilo personální složení a kapela začala intenzivně zkoušet ve složení:

Waj – zpěv, saxofon, didgeridoo – zakládající člen kapely, autor větší části textů, charismatický frontman a tolerantní kapelník.
JakuP – zpěv, kytara – druhý z hlasů kapely se také zabývá textováním, jeho hlavním projevem je však dynamický pohyb po pódiu.
Hádě – basová kytara – zakládající členka kapely, pevná a spolehlivě přesná interpretka nejdůležitější složky reggae – basového groovu.
Zdenda – ostřílený a vyhraný veterán, jehož věk se blíží součtu zbytku kapely. Přináší zkušenosti a pohled jiné generace.
Kašpárek – djembe - zakládající člen kapely, ozvláštňuje a obohacuje zvuk kapely exotickým nástrojem a osobitým přednesem.
Adam – konga – dotváří karibskou atmosféru typickými i neobvyklými riddimy tohoto stylového nástroje, raggamuffin
Hedvika - zpěv, klávesy - se svým nástrojem se podílí na barvitém dokreslení doprovodných křivek hudby a vokálech.

První koncert se uskutečnil, ještě bez kong, v květnu 2004 v Děčínském klubu Palermo a premiéra kapely vzbudila pozitivní reakce a byla velkým příslibem do budoucna. Report z akce převzatý z webu destroyself.cz:

Jako první v zaplněném baru vystoupili Papaya Days. Jedná se o partu mladých reggae nadšenců a tohle bylo jejich první vystoupení na veřejnosti, takže byli pěkně nervózní až ztrémovaní. Inu, kdo poprvé nebyl nervózní, že... Ale v "Palermu" se toho dne sešlo opravdu mimořádné publikum. Již po několika taktech se za nadšeného řevu všichni pustili do tance, z reggae komanda spadla psychická "deka" - a v dosud nepoznané euforii zahráli jako zkušení harcovníci (aby ne, ve zkušebně trénovali několikrát týdně asi rok!). Dokonale provedená premiéra.

Během roku přišla řada dalších akcí, na nichž si kapela mohla vyzkoušet různé podoby prdukce: festival Olešská kramle, vystoupení na plese firem Aloha a Kubo i první klubová vystoupení mimo „rodné“ město.

Větší průlom v sebevědomí kapely se uskutečnil právě po roce od prvního koncertu: kapelu oslovili pořadatelé významného festivalu Reggae Ethnic Session s nabídkou na vystoupení jak na samotném festivalu, tak i na promoakci v KD Krystal v České Lípě. Papaya Days tak měli šanci předskakovat veličinám v žánru, kapele Švihadlo, i ochutnat atmosféru vlivného pódia. Poučné bylo i setkání s jamajským MC Mr.Mentionem, kterému jsme předskakovali v Jánských Lázních.

Podzim roku 2005 byl ve znamení příprav na další velkou metu každé kapely, Papaya Days získali frekvence v profesionálním studiu Musicservice v Karlových Varech, kde skupina nahrála dvě písně v hi.fi kvalitě. Jejich .mp3 verze nabídla svým příznivcům k volnému stažení na svých webových stránkách.

Nějaké MP3 na poslech

videa-




  BUG & DUB (ex LION TAXI)


 bug
Kapela Bug & Dub vznikla začatkem prázdnin roku 2007 po rozpadu Lion Taxi. Hraje ve složení bicí, basa, klávesy, kytara a zpěvy a jejich hudba je ovlivněna prvky reggae, funku, latin anebo drum n' base, proto je těžké kapelu zařadit, na druhou stranu má potenciál zaujmout široké spektrum posluchačů.

MUSIC NA POSLECH 

 
 

Jam

Havlátova reggae píseň

Vznik Groove Access

Bushfire

Blogger Template by Blogcrowds