23.5 2008
20:00
80KČ

GRUNGE VEČÍREK!!

KDYŽ POČASÍ DOVOLÍ NA NÁDVOŘÍ

Grunge history



L RU

STONER ROCK /LIBEREC


JEJICH MUZIKU LZE ZAŘADIT NĚKAM MEZI: QOTSA? HELMET? SONIC YOUTH? ATDI? ALICE IN CHAINS?
JEJICH HUDBU MUSÍŠ PROŽÍT ŽIVĚ PAK NAJDEŠ JEJICH SRDCE

VÍC MUZIKY TADY








THE POOH stoner rock / KAPLITZ



MUZIKA




Vznik kapely se datuje k roku 2003 prvním oficiálním koncertem, který proběhl v den zvolení prezidenta V. Klause do své funkce (28.1.) . Z počátku nenápadní Pooh, kteří nabyli své určitosti až povíce než 1 roce a to nejenom přidáním určitého členu do názvu, počali s vlastní tvorbou a bezostyšně rozprostírali svá mladá křidélka po jihočeském kraji. V květnu 2005 natočili během tří dnů ve studiu LOCO své první „épéčko“. Zde jim otevřel hudební oči samotný lídr větřínských LOCOMOTIVE, což bylo více než ku prospěchu jak posluchačů, tak samotných členů. „Půčka“ , jak jsou nejčastěji zvoláváni, začali ladit do C a svůj zvuk celkově vybasovali, avšak stále věrni punkrockovým rifům. Koncerty se začali šířit po celé ČR a i do zahraničí. Následuje zvrat – formální oznámení, že skupina hraje styl zvaný CHEWROCK (čti čůrak) založený na principech blues, stoner rock, hard rock, punk rock, heavy metal, alternative a parodující veškeré rockové škatulkování. Vypuštěn singl Hangover Song, jenž boduje nejen v uších, ale dokonce i v radiích. Krátký masový zájem populace po zveřejnění článku v Rock&Pop. Návštěvnost webových stránek za 1,5 roku 30 000. Bezmála jak 40 koncertů v roce 2006. V listopadu, po koncertě s francouzskými Absinthe (provisore) byla vypuštěna úmyslná blamáž o rozpadu skupiny. Všichni snědli. V tomto období již skupina koketovala s různými muzikanty o případné spolupráci – bohužel výsledně( ha ..dobrej obrat vole). A co do budoucna? Naše ambiciózní sny Vám tady sdělovat nebudou, beztak už jste toho četli kvanta a krom toho že si z každého dělají dobrý den a mluví o sobě ve třetí osobě, tak se chystají letos na jaře na turné po Němcích, plánují přezout, zkvalitnit a ustálit svůj zvuk /Behringer, Amaty, Stagg/ a v dohledné době za uspořené peníze hodlají natočit desku dle jejich představ a to nejspíše ve studiu CCP Linz a také zlinčovat jednu firmu a pochcat jednomu klukovi hlavu. A jestli si někdo myslí a nebo říká o nich něco jako že né a nebo pfff, tak ho můžou upozornit na to , že má v prdeli úplně ty samá hovna jako oni.



hUSA rock-grunge / foodweis/budweis



h.USA: Asi to vše vzniklo z kapely prašivá stařena(98)czert/kytara... trochu protest a punk v jedné sklenici... pak se to nějak pokazilo a metamorfovala v uskupení jambou jet...(00)czert/k..ivoš/bk..láďís/bi....ale o tom moc nevím...nebyl jsem u toho.... (02) rok, kdy kapela získává nynější podobu názvu, nového bubeníka Ondru Bílka a cíl....vydělat mraky cash za nic... dnes už nikoho nebaví číst dlouhý články...zkrátím to ... (03)demo...supr ohlas...demo měsíce v rock&pop... chronický zánět šlach v Ondrovo rukách...má toho mrak a rozhoduje se zůstat u formace Rites Of Pain(mazec metal)...nouze o buben(04)nový 2.kytarista cosmi a nový bubeník...hanz..na začátku moc nedává, ale snaží se...(05)asi promo...moc se nám nelíbí. (06) natočili jsme v Loco desku, na který usilovně dřeme:) (04.06) rozloučili jsme se s cosmi a přibrali do našich řad kráťu... (06.06) jsme druhý v soutěži múza organizovou divadlem Pod Lampou v plzni...(23.09.06) jsme pokřtili desku " mezi/minami"...11/06... jedem zase do studia... někam do domažlic... přivezem 3 jarem ovoněné věci... asi teda... čau h.USA/hanz P.S.:jsme fajn ...fakt!




PLEWEL grunge-emo / Žlutice


Kapela vznikla v roce 2001 ve Žluticích.Začalo to lajcky ve sklepě.Hráli jsme na krabice a na akustiky.Postupem času vznikaly nové písničky a hraní né a né nás pustit,tak jsme dali do kupy 10 písniček a amatérsky je nahrály.To cédo máme,ale radši ho nikomu nedáváme,je vcelku hrozný.Přišel čas,kdy jsme našli novou zkušebnu.Byla to taková hrozná kostka a v ní jsme se drtili a drtili,no a druhé amaterské cd bylo na světě.Je to samo sebou,popravdě taky nic moc,ale už je to lepší.O dva roky později nám začalo něco scházet.Byla to druhá kytara a tak jsme neváhali a nabrali jsme do kupy našeho sólistu a byli jsme čtyřčlenná smečka.Mezi tím jsme nahráli už vcelku v poho demo se čtyřmi písněmi.S tím jsme taky nějak zvlášť neuspěli.Po několika letech laxní aktivity na účasti v můze(POD LAMPOU),jsme se jí konečně zúčastnili a postoupili do finále,kde jsme také skončili.Koncem října 2006 jsme nahráli v Karlových Varech cédo,které si myslíme,že stojí za poslech.Po půl roce od nahrání céda utrpěla kapela velkou ztrátu a to 13.března 2007,kdy nám umřel náš milovaný frontmen kapely Pepa Šlauf.Byla to pro nás obrovská rána a zkoro rok jsme nehráli,protože nikdo neměl chuť hrát.Nyní hrajeme dál a to vlastně kvůli Pepovi,který udělal velký kus práce v kapele a hlavně nebýt jeho,tak by kapela asi nikdy nevznikla.Takže v současné době hrajem ve třech a drtíme to,jak jen se dá.............

Blogger Template by Blogcrowds