Hrad Loket a občanské sdružení 456


18:00-19:00 BOHEMIAN GROOVE FACTORY LOKET /FUNKY ROCK
19:30-20:30BOO / CZECH REPUBLIC/ALTERNATIVA
21:00-22:30 ZIMA / RAKOVNÍK/ ALTERNATIVE- ELECTRONICA

11.LISTOPADU
SÁL
18:00
VSTUP ZDARMA!!!
BUS: LOKET-HORNÍ SLAVKOV 22:47
VLAK: LOKET-KARLOVY VARY 23:07
VLAK: LOKET-SOKOLOV 22:30




BOO


Jak jste zajisté zaregistrovali Česko-rakouská alternativní skupina Boo se po pětileté pauze znovu vrátila ke koncertování. Kapelu nyní tvoří Rakušan Christoph Pajer (zpěv, kytara, baskytara, housle), Josef Ostřanský (kytara, baskytara, zpěv) a René Basche (bicí, kytara, zpěv).

Skupina Boo vznikla před deseti lety, založili ji Josef Ostřanský, bubeník Pavel Koudelka, Christoph Pajer a violoncellistka Andrea Konstankiewiczová.

Jednalo se de facto o "all stars band": Ostřanský v minulosti hrál v řadě brněnských alternativních kapel, z nichž nejslavnější byl Dunaj a Rale, a E. Koudelka bubnoval ve skupině Petra Váši Z kopce a také v Dunaji; nyní je členem kapely Mňága a Žďorp. Konstankiewiczovou mohou lidé znát ze skupiny Rale či z dua Tara Fuki.

Kapela Boo ukončila činnost před pěti lety, kdy se členové skupiny rozhodli věnovat jiným aktivitám. Ostřanský pracoval pro Charitu Česká republika na pozici manažera a posléze vedoucího pobočky na severním Kavkaze v Ingušsku a Čečensku.

Pajer se přestěhoval z Vídně do Prahy, ale nadále hrál se skupinou Metamorphosis. Koudelka se stal bubeníkem Mňágy na plný úvazek a Andrea Konstankiewiczová se usídlila ve Francii, odkud se do Česka občas vrací pouze na sporadické české koncerty s Tara Fuki.

převzato :iDNES.cz

ZIMA


kapela zima je v současnosti na vrcholu. výkonnostním i uměleckém.

převážnou měrou se o to zasloužilo zatím poslední album 2134 (2007), které skupině otevřelo cestu k širokému spektru posluchačů.

zima na něm neslevila ze své tradiční hudební, textové a aranžérské náročnosti; finálnímu tvaru ovšem výrazně prospěl přístupnější zvukový design, který na úkor tvrdosti výrazu vyzdvihl dříve upozaďované melodické linky a celkovou instrumentální vzdušnost.

album 2134 se hned od svého vydání dobře prodává na koncertech a ve formátu mp3 je neustále hojně stahováno z homepage www.zima.in a profilů kapely na bandzone.cz a myspace.com.

aktuální deska - opět z autorské dílny zpěváka a kytaristy marka bradáče - se zároveň stala páteří nepřetržitého, více jak dvouletého koncertního turné. o jeho hladký chod se manažersky úspěšně stará kytarista kapely zdeněk kopřiva.

kromě sedmipísňového CD 2134, jehož název zároveň ukrývá numerickou hříčku s písmeny Z I M A, v koncertním repertoáru zima vydatně čerpá z předchozích alb elektro (2003), labil / labilive (2000), EP labil (1999) a debutu s jazykem v očích (1997).

výborné formě kapely výrazně napomohl návrat bubeníka davida pišvejce, který skupinu v roce 1992 s markem zakládal, a s baskytaristou honzou grünwaldem vytvořil perfektně sehranou rytmiku.

zážitek z živých vystoupení umocňuje i videoprojekce ke každé skladbě; o vizuální projev kapely pečuje klávesista a programátor vítek kučera.

zima zaujala nejen návštěvníky klubů a festivalů, ale také organizátory mnoha hudebních projektů. jen z účastí v roce 2009 lze zmínit prestižní soutěže RGM live space, future line paláce akropolis nebo rock café contest.


BOHEMIAN GROOVE FACTORY/Blues Rock Funky -Loket

Muzika je původní směsí stylů, Jazzu, Rocku a Funky. Kapela se transformovala v Lokti z pankrockových Bezejména vzniklých před 12 lety, přes funky Safety Matches a jazzrockové Anačelestřed do dnešní formy

mp3-Red Sun




14.11
VSTUP ZDARMA
NA SÁLE

ANYWAY


Nová deska Burden - recenze

Počátky pražsko-mělnické formace sahají do léta roku 1996, kdy spolu začali hrát Bohumil Krejza (zpěv a harmonika), Robert Taschner (bicí), Dan Vinař (kytara) a Petr Sládek (basa). Koncem roku 1999 mikrofon přebral bývalý frontman Clean Slate Jiří Nedvídek se svým charakteristickým ječákem. Po singlu vydaném vlastním nákladem, 7" splitku s L'Point (obě 2000) a účasti na kompilaci My Time Is Over (2001), kam přispěli svou frenetickou World's A Stage, Anyway vydali dlouhohrající debut Golf Club (2002). V suverénní produkci Ondřeje Ježka na něm Anyway konečně ve velkém zachytili svůj vysokooktanový mix hard coru, punku a obyčejného špinavého rock'n'rollu, opepřený zášlehy foukací harmoniky: pochvalná srovnání s Mudhoney, Fugazi, Dead Kennedys nebo zmíněnými Hüsker Dü byla nevyhnutelná. Song How z téhle desky se objevil ve filmu Smradi režiséra Zdeňka Tyce (2003). Vedle toho Anyway neúnavně koncertují, přičemž kromě České republiky projeli i velkou část Evropy včetně Velké Británie a hráli například s NoMeansNo, Sunshine, The World/Inferno Friendship Society, Atom and His Package, Burning Airlines, The Epoxies nebo Victims Family. Jejich intenzivní živé sety znějí, jako když vypruzené hyperaktivní dítě s móresy Elvise Presleyho dostane do rukou kladivo a hřebíky. V poslední době Anyway přispěli coverem Nation Of Ulysses na Dischord Records Tribute kompilaci u norimberských Millipede Records (2005), v létě se chystají nahrát další velkou desku opět s Ondřejem Ježkem. Do té doby je zkuste chytit naživo: jestli jednou chcete mít o čem vyprávět vnoučatům, tohle je vaše šance..kompletní diskografie:.alba:

Dead End - Silver Rocket / More Noise Less Music, 2006

Golf Club - Day After Records, 2002

sedmipalcové singly:

Mama/Space Game 7" - Anyway Recordings, 2000

Split 7" s L'Point - Silver Rocket Records, 2000

kompilace:

Tribute To Dischord Records - Millipede Records, 2005

Move Your Ass DVD video-zine vol.1, MYA 2004

Boardel/Report kompilace, 2003

Z-Z-Z The World kompilace - ZZZ Records, 2003

Svoboda zvířat Benefit V/A - Misanthrope Records, 2003

Zwei Kessel Buntes - Noiseworks Records, 2002

My Time Is Over - Samuel Records, 2001


FLY FLY FLY (ex LANDMINE SPRING!!!!!!!!!!!!!)




FRIDAY

... za uhelnými doly, pod vysokým komínem, blízko chemických závodů, v jedné, radši, nejmenovanné škole, zrodil se mladému chlapci (Filipovi) v hlavě nápad příbuzný těm americkým, kapela podobná stylu Blink-182, Alkaline Trio, Midtown ...

Blogger Template by Blogcrowds