3 ZÁŘÍ OD 20:00



OKROZOM





...vznikl v létě roku 2005 a po odchodu baskytaristy Ondřeje Šulce dnes funguje ve složení:
Veronika Savincová (zpěv),
Jan Tölg (kytara),
Josef Kalvas (kytara),
Zdeněk Randa (baskytara) a
Petr Tyr (bicí).

MUSIC

Přestože si jednotliví členové nesou žánrově rozličné zkušenosti z předchozích i současných hudebních seskupení, tvář Okrozomu působí jako homogenní celek. Původní myšlenka vzešla z hlavy Jana Tölga, který chtěl skloubit tvrdší muziku s jemným dívčím zpěvem. Proto tvorba vychází především z dílny autorské dvojice Veroniky a Honzy. S přispěním ostatních členů se výsledek sestává z kompozičně ucelené mozaiky. Ostrá kytarová linka, melodické riffy, odlehčená rytmika spolu s jemným dívčím hlasem tak vytváří netradiční formu metalu. Texty popisují život a svět z jeho negativní stránky. Povětšinou se zaobírají bezvýchodností života a nesmiřitelností se smrtí a okolním světem. Jejich autoři jsou Veronika (české), Honza a Jakub Fritsche (anglické).

Po půl roce působení Okrozom nahrál první demonahrávku s názvem Sea of Sorrow (2006) obsahující 4 vlastní skladby. Tato mladá kapela z Karlovarska si prodáváním CD a koncertováním během dvou let vytvořila poměrně slušné pole působnosti ve svém kraji i v okolí. Důkazem toho je jak náklonnost širokého spektra publika, tak vesměs pozitivní kritika sdělovacích prostředků. Kritika byla mířená jak na interpretaci a tvorbu, tak na reprezentativní kvalitu nosiče. Kapela má za sebou řadu klubových, open-air i kulturních vystoupení.



Okrozom se zúčastnil festivalu netradičních hudebních uskupení - Ostrovského Souznění (27.5.2006), kde získal hlavní cenu - ocenění publika. O Vánocích 2006 získal první cenu v soutěži Hitparáda KVRM 2006 v živém finále v klubu Rotes Berlin (postup ze 120kapel v internetovém hlasování).

V roce 2007 se pracuje na nahrávce Vena Cava a kapela dostala nabídku od televize Óčko na natočení klipu v pořadu HydePark. Přes šibeniční termín byl natočen videoklip k písni Prázdné Duše, který je v současnosti dostupný na internetu a občas k vidění na Óčku.



Začátkem roku 2008 členové navštívili pořad Jungle, v Ostrovské kabelové televizi, který nabízí příležitost zviditelnit se všem začínajícím hudebníkům z celého kraje. Okrozom konečně vydává další demo Vena Cava, na kterém se kapela soustředila především na kompozici skladeb a zpěvových linek. Do hudby byly zařazeny další prvky - klavír, smyčce, mužský zpěv a dokonce řev. Demo obsahuje šest písní, webové stránky kapely s fotogalerií a klip Prázdné Duše. Na buklet se kapela nechala vyfotografovat profesionálním fotografem Jiřím Vašířem. S vydáním Veny Cavy opouští Okrozom basák Ondřej Šulc, kterého nahrazuje Zdeněk Randa.


V současnosti kapela chytá druhý dech a věnuje se tvorbě nových písní, zaučování nového basáka a přípravy dalšího CD.


MADNESS



Vznik kapely lze datovat někdy kolem roku 1995 - 96. Tehdy ještě mladiství hudební fanda Otto si domů přináší baskytaru koupenou od spolužáka za 1000,- Kč. Brzy k sobě přibírá svého souseda Vencu Kesslera, který zakupuje bicí ve značném stadiu rozkladu 01(mimochodem hrál na ně donedávna). Ovšem za zlomové období lze pokládat den, kdy se k oběma zmiňovaným připojuje zručný a zkušený kytarista Ivan Kroka. Ihned po jeho nástupu se napevno utvrzuje styl, kterým se bude tvorba ubírat. Zpočátku coververze 02od známých kapel, jako např.: Deep Purple, Bruce Dickinson, Iron Maiden, brzy vystřídaly skladby vlastní. Kapela též začíná vystupovat na veřejnosti, zejména pro místní domorodce. V roce 1998 kapelu opouští zakládající člen Otto Kokštein, aby se mohl plně věnovat studiu na vysoké škole. Uvolněný post baskytaristy obsazuje Vojta. Otto se mezitím připojuje ke kapele Samanta koks. Ovšem po jejím kontroverzním rozpadu se vrací ke své původní kapele a začíná se pracovat na první demonahrávce. Ivan krátce působí v kapele Pandora. Na přelomu roku 2002/03 vychází první demosnímek s názvem PRASE. Obsahuje tři skladby vlastní tvorby. Díky špatné technické kvalitě nahrávky se ovšem do povědomí veřejnosti příliš nedostává. Jelikož je Ivan náruživý kuřák, přestává při zpěvu stačit s dechem a tak začíná pátrání po kvalitním vokalistovi, který by dokázal vyplnit vzniklou mezeru. Hledání přináší ovoce a čtvrtým členem se stává zpěvák Max. Ovšem z důvodu vysoké pracovní vytíženosti není schopen vydržet tempo častého zkoušení a tak brzy končí na listině vypadnuvších členů. V této době vzniká druhý live demosnímek, čistě pro vlastní potřeby kapely s názvem „DEMOLICE-CHATA 042004“.
Kapela se snaží dát hudbě nový rozměr, a tak přijímá do svého klanu klávesáka Pavla Vršeckého, který se ozval na nedávno podaný inzerát. Vedle hry na klávesy působil dříve i jako kytarista v kapelách Nihilis, Justice a Halogen. Jeho osobitá hra dodává skladbám zbrusu novou tvář a výraz.
Nyní formace usilovně pracuje na svých původních skladbách, které by ráda co nejdříve představila v nové podobě a rozšiřuje též tvorbu o skladby nové, vyznačující se především razantnějším a zřetelnějším projevem, který začíná pomalu a jistě formovat nový styl kapely, takže se máte určitě na co těšit

Dependence

Blogger Template by Blogcrowds