25.června
Sál 19:30
VSTUP 50kč





TOMÁŠ REINDL - OMNION




Tomáš Reindl je hudebník, multi-perkusista a skladatel.
Jeho hlavním oborem jsou bicí nástroje a perkuse, jako jeden z mála perkusistů v ČR se seriózně zabývá indickou rytmikou a sólovou i doprovodnou hrou na indická tabla.
Ve své hudbě využívá též arabské bubny (darbuka, riq), didžeridu, alikvótní zpěv, středověký dulcimer, valašský pra-klarinet a mnoho dalších (včetně moderních elektronických nástrojů). Věnuje se též komponování a nahrávání vlastní hudby (např. scénická hudba, jingly a znělky-Radio Ethno)







Omnia znamená latinsky "vše", slabika Óm podle indické filosofie vyjadřije prvotní zvuk,ve kterém jsou obsaženy všechny tóny. Georg Ohm je jméno fyzika, který ve svém Ohmově akustickém zákoně definoval totéž z fyzikálního hlediska. Onion je anglicky "cibule", blahodárná to zelenina, jejíž vrstvy připomínají nejen sféry mikro- i makro-kosmu, ale i hudební vrstvy a plochy.

Omnion je sólový projekt hudebníka a skladatele Tomáš Reindla,ve kterém pod jednou slupkou spojuje mnoho vrstev a inspirací hudebními tradicemi východu i západu, spolu s novými hudebními přístupy a technikami.

Kromě tradičních nástrojů (např. tabla, didžeridu, valašský pra-klarinet) a použití lidského hlasu (alikvótní zpěv, gregoriánský chorál, recitace rytmů) využívá Omnion technologie loopingu v reálném čase, kdy se doslova před očima (i ušima) posluchačů rodí vícehlasé sbory, rytmické struktury, či ambientní plochy.

Tomáš Reindl
tabla, darbuka, didjeridu, zpěv, alikvótní zpěv, beat-box,
pra-klarinet, bluesová harmonika, koncovka, realtime looping


Součástí vystoupení je i výklad o jednotlivých hudebních složkách a techikách
(indický systém rytmu, technika alikvótního zpěvu, australská didžeridu, technika smyčkování v reálném čase)

0 Comments:

Post a Comment



Blogger Template by Blogcrowds