25.června
Sál 19:30
VSTUP 50kč





TOMÁŠ REINDL - OMNION




Tomáš Reindl je hudebník, multi-perkusista a skladatel.
Jeho hlavním oborem jsou bicí nástroje a perkuse, jako jeden z mála perkusistů v ČR se seriózně zabývá indickou rytmikou a sólovou i doprovodnou hrou na indická tabla.
Ve své hudbě využívá též arabské bubny (darbuka, riq), didžeridu, alikvótní zpěv, středověký dulcimer, valašský pra-klarinet a mnoho dalších (včetně moderních elektronických nástrojů). Věnuje se též komponování a nahrávání vlastní hudby (např. scénická hudba, jingly a znělky-Radio Ethno)







Omnia znamená latinsky "vše", slabika Óm podle indické filosofie vyjadřije prvotní zvuk,ve kterém jsou obsaženy všechny tóny. Georg Ohm je jméno fyzika, který ve svém Ohmově akustickém zákoně definoval totéž z fyzikálního hlediska. Onion je anglicky "cibule", blahodárná to zelenina, jejíž vrstvy připomínají nejen sféry mikro- i makro-kosmu, ale i hudební vrstvy a plochy.

Omnion je sólový projekt hudebníka a skladatele Tomáš Reindla,ve kterém pod jednou slupkou spojuje mnoho vrstev a inspirací hudebními tradicemi východu i západu, spolu s novými hudebními přístupy a technikami.

Kromě tradičních nástrojů (např. tabla, didžeridu, valašský pra-klarinet) a použití lidského hlasu (alikvótní zpěv, gregoriánský chorál, recitace rytmů) využívá Omnion technologie loopingu v reálném čase, kdy se doslova před očima (i ušima) posluchačů rodí vícehlasé sbory, rytmické struktury, či ambientní plochy.

Tomáš Reindl
tabla, darbuka, didjeridu, zpěv, alikvótní zpěv, beat-box,
pra-klarinet, bluesová harmonika, koncovka, realtime looping


Součástí vystoupení je i výklad o jednotlivých hudebních složkách a techikách
(indický systém rytmu, technika alikvótního zpěvu, australská didžeridu, technika smyčkování v reálném čase)


09.červenec
snad na nádvoří 19:30
VSTUP ZDARMA

   
  Punk Floid            punk-rock / Zábřeh 


BANDZONE
FACEBOOK


je česká punk rocková hudební skupina, která vznikla v roce 1999 v Zábřehu na Moravě. Stejného roku vyšlo demo "...a tak my si tady žijem". Druhé demo se jmenovalo "Blbouni z východu" a vyšlo v roce 2001. První oficiální cd neslo název "Pop is dead" (Cecek Rec. r.2005), následuje album "Tvůj boj" (Cecek Rec. 2007). V r.2010 kapela oslavuje desetilté výročí společnou Houba/Punk Floid tour ke které vychází u PHR i Houba/Punk Floid split CD.







DEAD POPE'S COMPANY   punk / garage / retro/Šumperk

BANDZONE
FACEBOOK






je energická rock’n’rollová skupina, která vznikla na konci roku 2004. V roce 2008 kapela natočila demo s názvem Guess who’s dead, které poskytla zdarma ke stažení na internetu. Na začátku roku 2009 kapela obměnila původní sestavu a začala pravidelně a usilovně zkoušet, aby se dopracovala do nynější podoby. Dead Pope’s Company za dobu svého působení odehráli spoustu koncertů a zaujali širokou škálu fanoušků, kterým nostalgicky připomínají kapely ze 70. a 80. let...










                           Já ještě nevim


bandzone

 

Složení skupiny:  Jožák (Pepa Petrák) - Zpěv
                           Mařena (Marek Michalík) - Kytara + zpěv
                           Matuch  (Michal Matoušek) - Basová kytara + zpěv
                           Goro (Jiří Štěpnička) - Bicí + zpěv

28.KVĚTEN
SÁL 19:30
VSTUP 60kč


http://www.smeykal.com/


 _ODJ0951-1














Ondřej Smeykal svým unikátním a svérázným projevem objevuje nové dosud neprobádané oblasti hry na didgeridoo a posunutím zvukových možností nástroje o několik řádů dále tak pro současné interprety představuje velkou výzvou. Precizním přednesem poukazuje na bohaté možnosti souzvuku hlasové modulace základního tónu a v kombinaci s variabilitou nátisku dosahuje neuvěřitelně bohaté škály zvukového zabarvení. Maximální využití dechového fondu, práce bránice, mimických a artikulačních svalových skupin spolu s obrovským rytmickým potenciálem didgeridoo činí v podání Ondřeje Smeykala z obyčejné děravé větve jakýsi malý komorní orchestr. Mistrně sladěná a pečlivě načasovaná kompozice čistého přednesu tak v nejednom posluchači budí silný dojem zastoupení většího počtu hráčů, případně použití playbacku a samplingu. Technika hry zcela prostá jakéhokoliv přednahrání nebo mixování částí skladeb je i zkušeným hráčům těžko pochopitelná a při živém shlédnutí vystoupení v posluchači vyvolává často jen němý úžas.
IMG_3526


V současnosti brázdí Ondřej se svým sólovým projektem kluby Česka, Slovenska, Polska a Německa, potkáte jej na festivalech napříč žánry doslova po celém světě. Jeho osobitý styl hry bychom mohli nazvat alternativním, výrazně dynamickým, vytvářejícím hudbu přesahující od ambientu až po taneční klubovou scénu. Patrné je silné zabarvení jeho bigbeatovou minulostí sahající do let 1995-96, kdy hostuje na CD australského didgeridooisty Iana Wooda pod názvem Pražské Snění a později s ním zakládá dnes již kultovní skupinu WOODEN TOYS, mj. solupracoval také s Monikou Načevou na jejím albu Fontanela, nebo např. s Filharmonií Hradce Králové, při zpracování skladeb V. Vimmera – Věk Vodnáře, Můžete si jej přijít poslechnout na koncerty Monkey Business, či Čechomoru, kde příležitostně hostuje (též zastoupen na cd obou skupin


v r 2008), spolupracuje s Jazem Colemanem [Killing Joke], Jaroslavem Svěceným, potkáte se na solovém koncertu, či si zatančíte při rytmech jeho didgeridoo v česko-japonském projektu Autopilote jenž právě vydalo v roce 2008 debutové cd Autopilote IDO.


Ondřej Smeykal nastoupil kdysi svou dráhu jako samouk a pro nedostupnost didgeridoo začínal své první pokusy s osvojením hry nacvičovat tehdy ještě na obyčejné papírové trubky používané k navinování koberců. Později se na necelý rok vydává do Austrálie za účelem studia aboriginského skalního malířství na univerzitě v Canberre a studia hry na australský domorodý nástroj. Dnes se tento česko-slovenský průkopník didgeridoo věnuje výhradně koncertním vystoupením, pořádá semináře výuky hry na didgeridoo pro začínající i pokročilé a na základě úzkých kontaktů na australské výrobce zastává ve spolupráci s nimi i roli dovozce kvalitních eukalyptových nástrojů.





Blogger Template by Blogcrowds