20.KVĚTEN VSTUP ZDARMA
NA SÁLE   19:30


Mr.Cocoman & The Solid Vibes / Reggae Praha

http://bandzone.cz/mrcocomanthesolidvybez#/mrcocomanthesolidvybez?at=info


Kapela vznikla v říjnu 2006, když se rozpadla mladá reggae kapela "Vokokos". Zpracovává jak známé reggae riddimy, tak riddimy vlastní produkce (Coco jammin production). V jejím čele stojí Mr.Cocoman. Ten začal hrát reggae v roce 2002 s mladou kapelou Vokokos. Pět let šířil pozitivní vibrace po celé republice, občas i v zahraničí a to jak se zmíněnou kapelou, tak s mnoha českými Djs a sound systémy (zejména Peeni walli - www.peeni-walli.org a Coco Jammin Soundem). Rytmická sekce stojí na bubeníkovi Standovi Vítovi,který je i nepřehlédnutelným perkusistou v UNITED FLAVOUR a na Marku Eichlerovi, který spolupracuje s kapelou "Ruchadze" a řadou dalších muzikantů. Melodiku zajišťuje zkušený klávesista Martin Červinka, bývalý člen nejznámější české reggae kapely Švihadlo (se kterou 5 let vystupoval a natočil několik desek) a kapely Vokokos a kytarista Petr Eichler, který obohacuje zvuk o citlivou elektrickou kytaru. Kapelu doplňuje od mixážního pultu Junior Delay (ex-DJ Toust, ex-Mazzakr sound system, ex-Coco jammin, ex-Vokokos), který doplňuje vystoupení elektronikou samplery a dubovými efekty a zároveň je zvukařem kapely.

Obsazení:

Adam Lanči aka Mr. Cocoman - zpěv,toast, někdy klávesy ( ex-Vokokos, Peeni-Walli, Coco jammin )

Marek Eichler - basová kytara ( ex-Navigators)

Petr Eichler - Elektrická kytara

Martin Červinka - klávesy ( ex-Švihadlo, ex-Vokokos....)

Standa Vít- bicí

Matouš Uhlíř aka Jr. Delay (zvuk, elektronika)


Kulturní Milan / acoustic-reggae / Karlovy Vary




http://bandzone.cz/kulturnimilankv#/kulturnimilankv?at=info
Pětičlenná skupina hrající natural reggae.

Vystupujeme na klubové scéně, festivalech, ale i na narozeninových akcích, či benefičních koncertech.

Rádi Vás uvidíme na nějakém koncertě, pobavíme se, pokecéme, popijeme, pokouříme ..

Jahtec Jammin' Job / reggae-dub / Žatec

http://bandzone.cz/jahtecjamminjob?at=video%3Bvi%3D7501

Hlavní směr JJJ je roots reggae - dub. "Roots" znamená "kořeny", "kořenový", "od kořenů". Pojem "kořeny reggae" JJJ nevnímá pouze geograficky (či botanicky:o)), nýbrž zejména duchovně. Ačkoli si JJJ uvědomuje geografickou i historickou a společenskou vzdálenost od míst a okolností, za nichž reggae a zejména rasta kultura vznikly, nepovažuje právě tento rozdíl za směrodatný a věří, že reggae bylo předurčeno a ve svém vývoji dospělo do fáze, kdy se stalo předmětem sdílení a pozitivní inspirace veškeré lidské populace. Proto nepřekvapuje, že na něj narazíme v každém koutě světa - právě toto je jeho smyslem - šířit mezi lidmi pozitivní energii a přimět je přemýšlet o sobě, svých životech a skutcích a své roli na tomto světě. To, co je podstatou reggae, tedy vidíme jinde než striktně na Jamajce, v Africe a v černošské populaci, kterýžto pocit sdílí a deklaruje nejedno velké jméno v oblasti reggae. Názory na toto se však mohou velice různit, a tehdy se obracíme ke klasickému přísloví z jamajského venkova: "Who feels it, knows it" ("Kdo to cítí, ten to ví"), které dává nejedné při kompromisní rozuzlení...

Texty převažují anglické. České jsou a nové vznikají, leč angličtina vyznívá mnohem přirozeněji pro tuto hudbu a je s reggae spjata natolik úzce, že ji shledáváme jako zdaleka nejúčinnější způsob vyjádření "message" - která je tím nejpodstatnějším v této hudbě. A taky chceme lidi vést k učení se jazykům 8-), resp. angličtině jakožto jedinému jazyku, který má šanci stát se globálním dorozumívacím prostředkem (nehledě na to, díky jaké historii toho dosáhla). JJJ je těleso produkující globální hudbu s globálním poselstvím, takže logiku má předávat jej v jazyce, který má titulu "globální" nejblíže. A především bychom tedy nechtěli vše přetextovávat, až prorazíme za hranice ;o).


0 Comments:

Post a Comment



Blogger Template by Blogcrowds